Radio Bačka

Mi nudimo zvuk, sliku stvorite sami!

Investitori iz Slovačke u Baču

       Ekonomski diplomata ambasade Slovačke republike u Beogradu, Helena Mravikova,  zajedno sa predstavnicima slovačke kompanije  "Ferrmont" posetila je danas opštinu Bač.

Cilj posete je   proširivanja ekonomske saradnje Srbije i Slovačke.  Kompanija "Fermont" iz Slovačke bavi se  proizvodnjom i prometom tehnološke  opreme za pročišćavanje industrijskih i komunalnih otpanih voda.

 

     U najavi  današnjeg sastanka je navedeno da  je  do posete došlo na osnovu rezultata rada  mešovite slovačko srpske komisije za  trgovinsko-ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, čije je formiranje  usledilo nakon dogovora premijera dve države  u aprilu ove godine. Današnji susret predstavlja i pripremnu za novi sastanak mešovite  medjudržavne komisije koji je predviđen za početak decembra.

     "Ovo je tek prva iskra u nekoj saradnji opštine Bač i  kompanije "Ferrmont" iz Slovačke, koja bi htela ovde da  uloži znanje i tehnologiju u pravcu poboljšanja kvaliteta pijaćih i otpadnih voda. Saradnja sa ovom kompanijom bi nam omogućila pristup evropskim fondovima iz čijih izvora bi se finanasirala izrada projektne dokumentacije i  neki  budući  građevinski radovi", rekao je za Radio Bačku predsednik opštine Bač, Dragan Stašević. On je potvrdio da je sastanak bio veoma koristan i izrazio zadovoljstvo njegovim tokom, očekujući  da će vrlo brzo usloditi novi susreti koji bi trebalo da predstavljaju logičan sled današnjih aktivnosti.

 Podelite sa drugima ovu stranicu
Digg! Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! Technorati! StumbleUpon! MySpace! Yahoo! Squidoo! Twitter! Joomla Free PHP
 
Slovenčina (Slovenská republika) Serbian (Latin)

Koju muziku slušate? 
Baner