Radio Bačka

My ponúkame zvuk, obraz si vytvorite sami.

O nás

El. pošta

Radio bačka
Radio Bačka Bač je lokalna radio stanica koja pored programa na srpskom i slovačkom jeziku u svojoj programskoj šemi sadrži i emisije na  hrvatskom, madjarskom romskom i rumunskom jeziku.
Radio Bačka spada u red  vojvodjanskih lokalnih stanica sa najdužom tradicijom. Osnovana je  prvog maja 1967. godine pod imenom Radio Bač da bi početkom devedesetih godina dobila sadašnji naziv  i  do danas  neprekidno emituje program na FM frekvenciji 99,1 MHz.  Program se mituje 24 časa dnevno svih 365 dana u godini.
Sedište Radio stanice je u Baču u ulici Trg dr Zorana Đinđića broj 4.  Pored emisionog i produkcionog studija u Baču Radio Bačka ima i produkcioni studio u Selenči gde se priprema  program na slovačkom jeziku.
Osnovna  funkcija Radio Bačke je da informiše, obrazuje i zabavi gradjane opštine Bač kao i sve druge u zoni slušanosti ovog radija.
Okosnicu programa čine  informativne emisije vesti kao i centralna dnevna informativna emisija  „Dnevnik radio Bačke“ u 16 časova. Pored toga, tu su i emisije  iz oblasti sporta, kulture, obrazovanja, verska emisija namenjena pripadnicima pravoslavne, katoličke i slevačke evangeličke A.V. crkve, program za decu i mlade, kao i kontakt programi zabavnog karaktera. 
Posebna pažnja posvećena je informisanju slušalaca na jezicima nacionalnih manjina koje žive na području opštine Bač.
Kod formatiranja programske šeme i izbora muzičkog programa Radio Bačka  pokušava  da se prilagodi muzičkim ukusima što većeg broja  slušalaca, tako da se Radio Bačka u ovom procesu nije mogla opredeliti za samo jednu ciljnu grupu slušalaca, što je često slučaj u sredinama sa većim brojem  radio i TV stanica.

Mi nudimo zvuk, sliku stvorite sami. Podelite sa drugima ovu stranicu
Digg! Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! Technorati! StumbleUpon! MySpace! Yahoo! Squidoo! Twitter! Joomla Free PHP
 
Slovenčina (Slovenská republika) Serbian (Latin)
Baner