Radio Bačka

Mi nudimo zvuk, sliku stvorite sami!

Pomoć poplavljenima

 Od proglašenja vanredne situacije u Republici Srbiji, štab za vanredne situacije opštine Bač svakodnevno zaseda u cilju organizacije i koordinacije  akcija za pomoć poplavljenom stanovništvu.

Po objavljivanju poziva za prijavljivanje dobrovoljaca već prve večeri u roku od sat ipo vremena opštinskom štabu za vanredne situacije prijavilo se više od 80 dobrovoljaca za odlazak na krizna područja.  Dobrovoljci iz Opštine Bač po pozivu pokrajinskog štaba, učestvovali su u izgradnji nasipa u Sremskoj Mitrovici i opštini Šid, a u pomoć ugroženim područjima iz opštine Bač išli su i policajci, vatrogasci, ronioci...

 

U saradnji sa Crvenim krstom opštine Bač organizovani su centri za prihvat pomoći u svim mesnim zajednicama opštine Bač koji  i dalje dežuraju od 8 do 21 čas, a pomoć se prikuplja u dečijoj odeći i obući, konzervisanoj hrani, flaširanoj vodi i sredstvima za higijenu. Odziv građana na poziv za prikupljanje pomoći je izuzetno dobar, ističu u opštinskom Štabu za vanredne situacije.  U akciju su se pored Crvenog krsta uključile  i Crkve, nevladine organizacije i firme i preduzetnici. Prikupljana pomoć  se u crvenom krstu sistematizuje i upućuje na poplavljena područja gde je to najpotrebnije i prema potrebama koje iskazuje centrala ove humanitarne organizacije. 

 U Utorak, 20. maja u opštinu Svilajnac upućen je šleper sa 25 tona suvog zrna kukuruza koji je donirala Zemljoradnička zadruga "Zadrugar" iz Bača. Pored toga u kamion je utovareno i 1.155 litara flaširane vode koju su prikupili građani. Jedan kamion pomoći  biće  upućen i u opštinu Petrovac na Mlavi.  Prehrambene proizvode ponudilo je preduzeće "Zdravo organik", jedan građanin je donirao cigle i drugi građevinski materijal, metlari iz Selenče ponudili su metle koje će trebati kada se voda povuče, pekari žele da pošalju hleb a brojni su i drugi primeri solidarnosti sa poplavljenim stanovništvom.

Akcija prikupljanja pomoći biće nastavljena i narednih dana, a pomoć u  konzervisanoj hrani, dečijim pelenama, sredstvima za higijenu i flaširanoj vodi  prikuplja se u svim mesnim zajednicama opštine Bač, gde dežuraju volonteri od 8 do 21 čas.

 Podelite sa drugima ovu stranicu
Digg! Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! Technorati! StumbleUpon! MySpace! Yahoo! Squidoo! Twitter! Joomla Free PHP
 
Slovenčina (Slovenská republika) Serbian (Latin)

Koju muziku slušate? 
Baner