Radio Bačka

Mi nudimo zvuk, sliku stvorite sami!

Isplaćene subvencije poljoprivrednicima


   Opština Bač je preko Fonda za razvoj poljoprivrede ove nedelje isplatila subvencije za 83 poljoprivredna gazdinstava sa teritorije opštine Bač u ukupnoj vrednosti od 2.659.810,00 dinara.

Subvencije su bile namenjene za izgradnju eksploatacionih bunara, čime je površina navodnjavanog  poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine povećana za 300 ha.

 

 

Konkurs je bio namenjen malim poljoprivrednim proizvođačima koji obrađuju do 5 ha zemljišta. "Oko 50 % stanovništva opštine Bač se bavi nekim vidom poljoprivrede, a oko 2000 poljoprivrednih gazdinstava, čak 75 % obrađuje 5 ili manje hektara zemljišta", izjavio je direktor Fonda za razvoj poljoprivrede Goran Čalić, dodajući da će Fond i u buduće nastaviti da podstiče male proizvođače.

 

Rezultati konkursa su značajni - čak 300 ha obradivog zemljišta se sada navodnjava, što je za 15 % više u poređenju sa prethodnom godinom. " Sa rezultatima konkursa pokazali smo da smo u mogućnosti da prepoznamo potrebe poljoprivrednika i nadamo se da su ovi pozitivni rezultati samo mali deo onoga što će Fond da uradi za razvoj poljoprivrede u našoj opštini", rekao je predsednik opštine Bač Dragan Stašević iskazujući svoje zadovoljstvo završetkom ovog projekta.  

Ovo je prvi konkurs koji je Fond za razvoj poljoprivrede raspisao, a do kraja godine planirano je realizacija još nekoliko konkursa kojima će se subvencionisati razvoji i drugih grana poljoprivrede, rekao je Stašević.Podelite sa drugima ovu stranicu
Digg! Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! Technorati! StumbleUpon! MySpace! Yahoo! Squidoo! Twitter! Joomla Free PHP
 
Slovenčina (Slovenská republika) Serbian (Latin)

Koju muziku slušate? 
Baner