Radio Bačka

Mi nudimo zvuk, sliku stvorite sami!

Sve veći značaj organske hrane

    Deveti Forum o organskoj proizvodnji održan je u petak u Selenči.

Forumu posvećenom plasmanu organskih proizvoda na domaćem i inostranom tržištu prisustvovali su proizvođači, kompanije, razvojno istraživačke, naučne i državne institucije iz osam evropskih zemalja. Predstavnici Ministarstava poljoprivrede i zaštite životne sredine i Ministarstva trgovine i telekomunikacija učestvovali su u okruglom stolu sa kojeg je izašla inicijativa za unapređenje postojećeg model apodrške za izvoz organske hrane, upućena nadležnim institucijama. U radu Foruma učestvovala je i ekonomski diplomata Ambasade Republike Slovačke u Srbiji Helena Mravikova.

 

  Otvarajući Forum, predsednik opštine Bač, Dragan Stašević, ukazao je na trend povećanja poljoprivrednih površina pod organksim proizvodima i sve veći značaj ove proizvodnje u agrobiznisu Srbije, istakavši da je Selenča na ovom polju lider u regionu.

    Organizatori ovogodišnjeg Foruma su kao veliki uspeh istakli konstruktivno vođene razgovore na Međunarodnim poslovnim susretima AgroOrganik B2B  na kojima je 79 učesnika zatražilo 155 sastanaka i pored činjenice da su ovo prve održane B2B sesije u regionu, kada je o organskoj poljoprivredi reč.

     9.Forum o organskoj proizvodnji organizovao je Centar za organsku proizvodnju Selenča, u saradnji sa Poljoprivrednim Univerzitetom iz Nitre u Slovačkoj i Univerzitetom u Novom Sadu, uz podršku Vlade AP Vojvodine i Evropske preduzetničke mreže. Podelite sa drugima ovu stranicu
Digg! Reddit! Del.icio.us! Google! Live! Facebook! Technorati! StumbleUpon! MySpace! Yahoo! Squidoo! Twitter! Joomla Free PHP
 
Slovenčina (Slovenská republika) Serbian (Latin)

Koju muziku slušate? 
Baner